Het Japanse bedrijf Kaneka uit Oevel, producent van specialty chemicals, is genomineerd voor de prestigieuze 'Foreign Investment Trophy 2018'.

Met dit evenement wil Flanders Investment & Trade (FIT) het belang onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een bron van tewerkstelling.

Aanleiding voor deze nominatie is de investering vorig jaar ten belope van 34 miljoen euro door het Japanse moederbedrijf in een nieuwe, inmiddels derde productielijn in Westerlo-Oevel voor het succesproduct MS Polymeer.

De werken zijn ondertussen opgestart en wanneer de nieuwe productielijn eind 2018 in dienst zal genomen worden, mag Kaneka Belgium zich de grootste MS Polymeer fabriek van Kaneka wereldwijd noemen.

Trots op nominatie
"De Foreign Investment Trophy is voor een b2b-bedrijf als het onze een unieke gelegenheid om eveneens bekendheid te verwerven buiten onze sector bij het bredere publiek.

Dit is voor ons een stimulans om verder te gaan in de ingeslagen richting, nieuwe opportuniteiten aan te boren en het bedrijf nog dieper te verankeren in Vlaanderen, steunend op de professionele kennis en ervaring van onze medewerkers. We zijn dan ook best trots!", aldus plant general manager Jean Vandael.

"Bovendien is het een grote eer om op deze wijze waardering te krijgen voor onze decennialange, niet aflatende inzet buiten de schijnwerpers, creativiteit en betrokkenheid bij het milieu en de toekomst van onze samenleving", voegt Katsutoshi Shichijo, president Kaneka Belgium, hieraan toe.

Uitreiking eind februari
De awarduitreiking vindt plaats op 27 februari a.s. Terwijl vijf buitenlandse bedrijven strijden voor de 'Foreign Investment Trophy', zullen daarnaast twee bedrijven erkend worden – enerzijds met de 'Lifetime Achievement Trophy', anderzijds met de titel van 'Newcomer of the Year'.

De beoordeling gebeurt door een professionele vakjury en wordt aangevuld met een publieke stemming.

Stem op Kaneka: stem voor innovatie!
Daarnaast kan ook het publiek een stem uitbrengen.

"Wij roepen iedereen op om voor Kaneka te stemmen. Elke stem voor Kaneka is een erkenning en beloning voor verankering, vertrouwen, innovatie en passie. Onze bedrijfsfilosofie is immers 'Dreamology': een samensmelting van 'Dream' en 'Technology'.

Wij ontwikkelen en produceren unieke producten die de grenzen van het technologisch haalbare aftasten en verleggen. Onze filosofie is er een van continu innoveren en nooit opgeven. Als we stoppen met dromen, vergeten we over de grenzen heen te kijken en op zoek te durven gaan naar het onbekende."

Stemmen op Kaneka kan via https://www.voteforkaneka.be/nl/

Investeringen om de site in Oevel klaar te stomen voor de toekomst
Jean Vandael: "Het Kaneka MS polymeer is een vloeibaar polymeer dat wordt ingezet als basismateriaal voor elastische lijm- en voegkitten en coatings.

Het wordt toegepast in vele markten, waaronder bouw, transport, industrie, doe-het-zelf, waterdichting en zoveel meer. Het Belgische succesverhaal van dit product begint in 1997 met de oprichting van een eerste productiefaciliteit.

Door de sterke groei van toepassingen en het aanboren van nieuwe markten, volgen verschillende fases in de fabrieksuitbreiding elkaar snel op in 2004 en 2006.